Bakte epler til dessert

Norske epler er i særklasse.
Kjøkkenkroken

Særlig når det gjelder syrlighet, friskhet, og aromatisk smak.

I dag har jeg laget en enkel og smakfull epledessert med få ingredienser, noe som gir et festmåltid. I og med at de norske eplene har godt med syre, egner de seg godt til varmebehandling. dette gir dem enda mer fremtredende eplesmak. Jeg har valg å bake dem i ovnen med en karamellsaus smakt til med en whisky med fremtredende røyksmak. Dette gir igjen en smak av natur. Man kan også bruke gin om man ønsker en smak av einebær i stedet.

Du trenger

4 epler, middels store og syrlige

4 ss brunt sukker

5 ss kremfløte

1 ss whisky

Slik gjør du det

Ta ut kjernehusene av eplene og del dem i fire.

Karamelliser sukkeret, og tilsett fløten, litt og litt. La det koke sammen i ett minutt.

Tilsett whisky.

Legg eplene i en ildfast form og hell karamellsausen over.

Pakk inn i aluminiumsfolie og bak i ovn på 200 °C i ca. 25 minutt.

Server med is eller krem.