Suppe i høstfarger

Høsten har for alvor begynt å feste grepet.

Kyllingen legges oppi, og skal trekke under lokk. 

Kyllingkjøttet legges på fatet, før suppa øses over. 

Høstsuppe 

Kjøkkenkroken

Regnet øser ned, og kveldene blir kortere. Hva smaker vel da bedre enn en god og smakfull suppe som får varmen i deg. Å lage god suppe er enkelt, bare man har gode råvarer og litt tid. Dagens suppeoppskrift kan lages med flere variasjoner, men jeg har hentet inspirasjon fra både fransk løksuppe og minestronesuppe for å lage denne høstsuppa.

Dette trenger du til 4-6 personer

1 hel kylling

4 sjalottløk, delt i 4

1 rødløk, delt i 4

1 kinesisk hvitløk, grovhakket

1 boks hermetisk tomat

4 gulrøtter, i terninger

1 fennikel, i teringer

2 stenger av stangselleri, i terninger

Rosmarinkvast

1 rød chili

6-7 prydepler, eller 2 grønne syrlige epler

Salt og pepper

Vann

4 ss olivenolje

Ha olje, løk og chili i en kjele eller jerngryte, og la dette surre til det blir blankt.

Tilsett tomat, rosmarin, og legg den hele kyllingen oppi.

Tilsett vann til det står over kyllingen, og la dette trekke under lokk på middels varme i ca 45 minutter. Ta ut kyllingen, og legg den i en bakke, eller ildfast form.

Tilsett grønnsaker og eple i krafta og la dette koke i 10-15 minutter til det er mørt. Smak til med salt og pepper.

Riv kyllingkjøttet av beina. Fordel kjøttet i tallerkenene, og øs godt med suppe og grønnsaker over. Server med godt brød til.