Matspalten:

Karbis med rosenkål og rømmedressing

Karbis er et slanguttrykk for karbonader.
Kjøkkenkroken

Og hva slår vel et saftig og smakfullt karbonadesmørbrød til lunsj eller middag? Personlig synes jeg at en hjemmelaget variant smaker utrolig mye bedre enn mange av dem man får kjøpt i butikken, og det er slettes ikke vanskelig å lage, heller.

Jeg har i dag valgt en høstvariant hvor jeg har revet rødbeter og blandet inn i kjøttdeigen. Dette gjør at det blir mer smak og saftighet. Man kan gjerne variere med viltkjøttdeig, fårekjøttdeig, eller bare lage av storfe.

Du trenger

Til åtte karbonader

400 g kjøttdeig (storfe, vilt, eller får)

100 g rødbeter, revet

2 egg

2 ss potetmel, toppet

1,5–2 dl vann

2 ts salt

Pepper, nykvernet

2–3 einebær, knust

Smør til steking

Rosenkål

8 rosenkål, ferske

Rømmedressing

4 ss seterrømme

2 ss parmesan, revet

1 ss fersk basilikum, finhakket

Salt og pepper

Slik gjør du det

Karbonader

Bland alle ingrediensene unntatt vann til en grov deig.

Spe med 1,5–2 dl kaldt vann til en smidig masse.

Form til åtte kaker.

Stek kakene i gyllent, brunt smør på middels varme, 3–4 minutt på hver side.

Rosenkål

Forvell kålhodene til de blir myke.

Del de så i to, og tilsett i stekepanna på slutten av stekingen.

Rømmedressing

Blant alt og la det stå å trekke i 10 minutt før servering.