Matspalten:

Godt til hverdags og fest

Det er tid for varmende og kraftigere kost nå som høsten med barfrost og krystallklar luft skrider frem.
Kjøkkenkroken

Jeg har i dag valgt å lage en gryte basert på lammeskav. Retten er kanskje bedre kjent som «finnbiff» , men da med reinsdyrskav. Tynne skav av kjøtt trenger kort koketid og er enkelt å tilberede, og retten egner seg derfor godt både til hverdags og til fest.

Dette trenger du

Ca 4 porsjoner

600 g lammeskav

2 ss smør til steking

2 sjalottløk

500 g sopp, det smaker best med kantareller i små biter

1 ss olivenolje til marinering

2 stk gulrot i terninger

1 dl bayerøl

1 dl vann

1 dl fløte

1 ss soyasaus

½ ts salt

¼ ts grovmalt pepper

2 ss hakket frisk rosmarin

Bland sammen skav, løk, sopp, gulrot, 1 ss olivenolje, 1 ss soyasaus og rosmarin. La dette stå og marinere ca 1 time.

Varm opp en gryte, slik at den er god og varm. Ha i smør, vent til det er nøttebrunt, og tilsett blandingen. La den surre i 3-4 minutter, til den blir gylden og stekt.

Ha over øl,vann og fløte. La dette koke sammen i 10-15 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt soyasaus.

Server med potetmos, rosenkål og tyttebær.