Godt av høstens epler

I dag har jeg laget eplegodt til kaffen.
Kjøkkenkroken

Inspirasjonen er hentet fra det franske bakverket Financier, som er en krysning i mellom en mazarin og en muffin.

I stedet for mandelmel, som er brukt i mazariner, har jeg valgt å bruke marsipan, sammen med marinerte epler og brunet smør. Dette bakverket virker mer avansert en det er, men innsatsen er i høyeste grad verdt resultat. Server dette til ettermiddagskaffen, eller som en dessert til et høstlig festmåltid.

Dette trenger du

250 g marsipan i små terninger

250 g melis

200 g eggehvite ( ca 5 eggehviter )

½ ts vaniljesukker

½ ts lakrispulver

160 g hvetemel

300 g brunet meierismør

1 eple i små terninger

Sukker, kanel, frisk rosmarin

Slik gjør du

Kjør melis, marsipan, vaniljesukker, lakrispulver sammen i en foodprosessor.

Tilsett eggehviter og mel, og kjør sammen til en glatt røre.

Spe med brunet smør til en fyldig og glinsende røre.

Mariner epleterningene i 1 ss sukker 1 ts kanel, og 1 ts finhakket fersk rosmarin.

Ha røra i godt smurte former, bruk gjerne litt av det brunede smøret. Ca 8 store muffinsformer

Fordel eplebitene i muffinsformene, og press de lett ned.

Stekes ved 210°C i ca -10-12 minutter. Bakverket kan gjerne ha en myk, nesten rennende kjerne.

Serveres med pisket rømme, vaniljeis eller krem.