Matspalten:

Kyllingnuggets med fries og dressing

Ikke akkurat McDonalds …
Kjøkkenkroken

Dessverre har noen fastfood-kjeder gjort kyllingnuggets til et belastet produkt som mange forbinder med oppmalt, frityrstekt kylling. Men i utgangspunktet er det et produkt laget av rent kyllingkjøtt som er panert, og deretter frityrstekt eller bakt.

I dag slår jeg et slag for uimotståelig, hjemmelaget fastfood med rødbete-frites og blåmuggostdressing.

Du trenger

Nuggets

400 g kyllingfilet, delt i jevne terninger eller strimler

3 egg, sammenvispet

40 g parmesan, finrevet

80 g pankomel

Salt og pepper

1 dl olje til steking (solsikke-, raps-, eller druekjerneolje)

Dressing

4 ss crème fraîche

1 ss selbu blå (ev. mer om man ønsker det)

1 ts fersk timian, finhakket

Frites

400 g rødbeter, skjært i tynne staver

Salt

Olivenolje

Slik gjør du det

Nuggets

Bland pankomel og parmesan.

Vend kyllingbitene i egg, og så melblandingen, før du steker dem i en middels varm panne med olje.

Når de har fått en gyllen, sprø overflate, legg dem i en ildfast form med bakepapir og etterstek i ovn på varmluft i ca. 8–10 minutt.

Dressing

Bland ingrediensene sammen til en dressing.

Frites

Legg rødbetestavene i en langpanne med bakepapir.

Hell over litt olivenolje og salt.

Bak i ovn på varmluft 180 °C i ca. 15 minutt.