Hjemmelaget julegave

Dette kan være en gave til de som har alt.

Øystein Kvåle 

Kjøkkenkroken

Eller kanskje en gave som får deg føle gleden av gi bort noe som er hjemmelaget til noen som fortjener det.

I dag har jeg valgt å lage et enkelt og holdbart produkt som er fint å gi bort, nemlig prim. Det fine med å lage noe som prim, er at man kan få brukt opp brunostrester, og få et «luksuspålegg» som resultat.

Prim er et meieriprodukt med lange tradisjoner i Norge, både som pålegg og som smakstilsetning i annen mat.

Til 3 glass «luksusprim»

250g gudbrandsdalsost (eller brunostrester)

2 dl skummet kulturmelk

1 dl fløte

1 ts sukker

Del brunosten i biter, og ha i en gryte sammen med skummet kulturmelk, fløte og sukker.

Rør til brunosten er smeltet, og la det småkoke på lav varme i 30 minutter.

Avkjøl ved å sette gryten i et bad med kaldt vann. Rør slik at ikke primen blir kornete under avkjølingen.

Ha over på lufttette glass, og primen står seg flere uker i kjøleskapet.