Matspalten:

Paprikasuppe

Dette er suppa som varmer i en ellers så vindfull og sur start på det nye året.
Kjøkkenkroken

Dagens oppskrift er enkel å lage, hvor man baker alle ingrediensene i ovnen. Dette gir en sødmefull og kraftig smak, og tar ikke mye lenger tid enn å steke en frossenpizza.

Du trenger

2 paprika, delt på langs

1 kinesisk hvitløk

1 chili, delt på langs

10 cherrytomater

4 stk. soltørket tomat

2 dl vann, ca.

1 boks kokosmelk (3 dl)

1 lime, saften

100 g grønnkål

1 ss olivenolje

1 ts salt

1–3 ss pepper

Slik gjør du det

Legg paprika, hvitløk, chili, og tomat i en ildfast form.

Bak i ovn på 180 °C i ca. 15 minutt.

Legg det i en kjele og tilsett vann, kokosmelk, og limesaft.

Kok opp og kjør sammen med en stavmikser.

Smak til med salt og pepper.

Legg grønnkålen på et stekebrett med bakepapir.

Hell over olivenolje, salt, og pepper.

Stek i ovn på 180 °C i ca. 10 minutt til den er sprø.