Matspalten:

Ovnsbakt kålrot med chorizo og honning

Norge møter Spania til dyst.
Kjøkkenkroken

Kålrot egner seg supert til ovnsbaking, og om man drypper honning over kålrotbitene, kommer den naturlige sødmen enda mer tydelig frem når de bakes. Chorizo på sin side, er en hissig, spansk pølse laget av røkt svinekjøtt. Den er en svært viktig del av den spanske matkulturen.

Sammen er de krutt.

Du trenger

1 stk. kålrot, delt i tykke skiver

3 ss olivenolje

1,5 ss honning, flytende

1 ss sherryeddik

1 ss sitronsaft, ferskpresset

½ rød chili

½ rødløk

4 stk. chorizopølser, spanske

Smør

Slik gjør du det

Ha alt i en ildfast form og vend det sammen.

Bak i ovn på 200 °C i ca. 20 minutt til kålrota er myk.

Stek pølsa lett i smør til gjennomvarme, eller gjennomstekt.

Om pølsa blir litt vel hissig, kan den dempes med litt seterrømme som dressing ved siden av.