Matspalten:

Pannestekt jordskokk

Ikke lenger i potetens skygge.
Kjøkkenkroken

Jordskokk er en grønnsak som er en amerikansk innvandrer fra 1600-tallet. Den blir også omtalt som jordeple og jordpære, og havnet i skyggen av poteten på 1800-tallet, på grunn av lite stivelse og sukker.

I de siste årene har den derimot blitt synlig i grønnsakdisken igjen, og den er anvendelige både rå og tilberedt. Den er saftig, sprø, og har en nøttaktig smak.

Pannestekt jordskokk kan brukes som en egen rett, eller som tilbehør til kjøttretter.

Du trenger

600 g jordskokk

2 ss smør til steking

1 ss soltørka tomat, strimlet

2 ss balsamicoeddik

2 ss bladpersille, finhakket

2 ss gresskarkjerner

100 g blåmuggost

Slik gjør du det

Vask og skrubb jordskokken. Del den opp i 1 cm tykke skiver.

Stek jordskokkskivene i smør på middels varme. 2–3 minutt på hver side til de blir gylne og gjennomstekte.

På slutten av steketiden tilsetter du tomat, gresskarkjerner, balsamicoeddik, og persille.

Vend det sammen, fordel det på tallerkenene, og fordel blåmuggosten over.