Matspalten:

Vintersalat med torsk

Om vinteren er fisk og skalldyr på sitt beste.
Kjøkkenkroken

Dette gjelder særlig hvit fisk som torsk. Har du problemer med å variere bruken av fisk, eller kanskje trenger du inspirasjon for å lage flere spennende fiskeretter, har jeg i dag valgt en noe utradisjonell bruk av torsk … salat.

Du trenger

Torsk

400 g torskefilet (eller skrei)

Kikertsalat

1 boks kokte kikerter (200 g)

4 skiver spekeskinke, små terninger

1 rødløk, finhakket

2 vårløk, finhakket

1 ss gressløk, finhakket

2 ss olivenolje, vanlig

½ ts spisskummen

1 ts paprikapulver, gjerne røkt paprikapulver/chipotle

2 stk. hjertesalat

Dressing

2 egg

1 fedd hvitløk

1 ss trøffelolje (kan sløyfes)

1 ss sennep

1 ts sherryeddik eller hvitvinseddik

1,5–2 dl rapsolje

Salt og pepper

Slik gjør du det

Torsk

Stek torsken på middels varme i smør, 2–3 minutt på hver side. Den skal ikke være helt gjennomstekt, men saftig og flake seg lett.

Kikertsalat

Stek rødløk, kikerter, spisskummen, og paprikapulver i oljen på middels varme i 3–4 minutt.

Tilsett vårløk og gressløk, vend dette inn og la det avkjøles.

Dressing

Ha alt unntatt oljen i en bolle, eller et litermål.

Kjør dette sammen med en stavmikser og spe med oljen i en tynn stråle til du får en «kremet majoneskonsistens».

Smak til med salt og pepper

Legg hjertesalatbladene på en tallerken. Ha godt med kikertsalat, torsk og dressing over.