Matspalten:

Munngodt

Energibarer er ofte dyre å kjøpe, men enkle å lage.
Kjøkkenkroken

Selv om været ikke nødvendigvis viser seg fra sin beste side nå om dagen, er det bare å satse på at solen titter frem snart, slik at det frister å oppholde seg ute.

I dagens mattips har jeg laget noe godt til å ha i sekken, som gir energi til å bevege seg. Og om du ikke har planer om å bevege deg utenfor stuedøren i helgen, er energibarene et sunt alternativ til snacks foran TV-en.

Du trenger

100 g tørket frukt, hakket

100 g mørk sjokolade, hakket

50 g mandler

150 g meierismør, smeltet

2 ss honning

0,5 dl brunt sukker

5 dl 4-kornblanding (havre, rug, hvete, bygg)

1 dl havrekli

2 egg, sammenvispet

3 ss peanøttsmør

Slik gjør du det

Bland alt sammen i en bolle med en tresleiv til du får en fast masse.

Press massen ut i en ildfast form (15*20 cm), eller to brødformer kledd med bakepapir.

Stek på 200 °C i ca. 20 minutt.