Pannekaker på tur til Østen

Pannekaker er populært til både liten og stor, men kanskje oftest sammen med bacon og blåbær.

Pannekakene stekes i varm og tørr panne. 

Pannekaker på tur til Østen. 

Kjøtt og grønnsaker fylles på pannekakene. 

Kjøkkenkroken

Pannekaker har mange bruksområder, og er fin å bruke til «lefseruller» med godt fyll eller om man har noen rester man ønsker å få brukt opp. I dagens matspalte har den tradisjonelle pannekaken tatt en tur til Østen, og serveres med svinekjøtt.

Dette trenger du til fire personer

Pannekakerøre

4 egg

1 ts salt

1 dl hvetemel

1 ½ dl H-melk

1,5 ss sesamolje

Rør sammen, og la svelle i 30 minutter. Stekes i en tørr, god og varm panne uten smør eller olje.


Svinekjøtt

600 g svinefilet, kuttet i

strimler

2 ss chilipulver

2 ss soyasaus

2 ss timer

1 ss honning

1 ts riseddik – kan sløyfes

1 ss hakket hvitløk

Blandes sammen, og la det trekke i ca 1 time.

Grønnsaksblanding

4 gulrøtter, skjært i 1x1 cm biter

2 vårløk i tynne ringer

1 kepaløk i tynne skiver

1 lime – saften

1 ss fersk sammenheng

1 ss rapsolje

Blandes sammen. Stek svinekjøttet i en kjele på sterk varme i 2-3 minutter. Tilsett grønnsakene. Legg på lokk, og la alt kose seg i 3-4 minutter. Legg pannekakene på en tallerken, og fyll med kjøtt og grønnsaksblandingen.