Matspalten:

Burger av søtpoteter

Søtpoteten kan brukes til så mangt, også burger.
Kjøkkenkroken

Når den varmebehandles utvikler den en fløyelsmyk konsistens og sødmefull smak. Jeg har i dag valgt å lage en kjøttfri «burger» av søtpotet, som egner seg godt som en god, sunn og smakfull vår-rett. Denne «burgeren» bør stekes i stekepanne, da den er for løs til å stekes på grillrist, men kan gjerne varmes opp igjen på grillen om man ønsker grillsmaken.

Du trenger

Burger

2 stk. søtpoteter (cirka 800 gram)

2 sjalottløk, små

1,5 dl kikertert, hermetiske

2 ss brødkrumme

2 ss potetmel

2 fedd hvitløk

2 stk. egg

0,5 ss knust koriander

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

Olivenolje

Smør

Agurksalat

½ agurk

2 reddiker

1 ss basilikum, finhakket

Salt

Pepper

Slik gjør du det

Burger

Skrell søtpoteten og del den i grove biter.

Skrell løk og del i grove biter.

Legg dette i en ildfast form, og drypp litt olivenolje over og vend sammen.

Bak på 180 °C i ca. 45 minutt til den er god og mør.

Ha søtpotet, løk og kikerter i en bolle og kjør sammen med en stavmikser, eller food processor.

Vend inn potetmel, brødkrumme, koriander, egg, salt og pepper.

Massen er litt er litt klissete, men form til burgere på ca. 150 °C og legg på et bakepapir, eller en silikonmatte.

Stek på middels varme i smør sammen med noen hvitløksfedd. Dette gir en god og nøtteaktig hvitløksmak.

Agurksalat

Riv agurk og reddiker på et rivjern.

Bland sammen med basilikum, salt, og pepper i en bolle.

La dette marinere i ca. 15 minutt. Klem av vannet og server agurksalaten sammen med burgeren og godt brød.