Matspalten:

Fisk og rugbrød

Mange forbinder de forskjellige høytidene med bestemte matretter.
Kjøkkenkroken

Pinsen er høytiden for fisk, siden fisk er symbolet på faste, og Jesus skal ha mettet 5 000 mennesker med fem brød og to fisker. I dag har jeg latt meg inspirere av dansk matlaging hvor de kombinere både fisk og brød.

Du trenger

Fisk

400 g beinfri fiskefilet, delt i 100 gramstykker (jeg har valgt laks, siden det nå snart er laksesesong)

4 ss pankomel

Smør til steking

4 skiver mørkt rugbrød

Dressing

2 dl crème fraîche

1 ss agurk, finhakket

1 ss vårløk, finhakket

1 ss kapers, finhakket

1 ts dill eller kjørvel, finhakket

Salt og pepper

Slik gjør du det

Fisk

Vend fiskefileten i pankomel.

Stekes lett i brunet smør, gjerne med rosa kjerne.

Dressing

Bland alt og la det trekke i 15–20 minutter, vær litt forsiktig med saltet, da kapers avgir en del saltsmak.

Server det hele på skiver av godt rugbrød.