Matspalten:

Syltet rabarbra

Rabarbra er noe av det først vi kan høste ifra vår hage.
Kjøkkenkroken

Rabarbra har en karakteristisk frisk, syrlig smak og egner seg nesten til alt, om det er syltetøy, suppe, saft, i kake eller dyppet i sukker. I dag har jeg valgt å konservere den, altså sylte den slik at den kan brukes som tilbehør til røykt og grillet fisk eller kjøtt, drysset over salaten eller som tilbehør til moden ost.

Du trenger

500 g rabarbrastilker, rensede og slanke

Lake

1,5 dl rødvinseddik

1,5 dl sukker, her kan du også bruke brunt sukker om man ønsker

3 dl vann

1 ts salt

1 stjerneanis

1 nellikspiker

½ vaniljestang – delt i to og skrapt ut frø.

Norgesglass

Slik gjør du det

Del opp stilkene i samme lengde som norgesglasset.

Lake

Kok opp laken – alle ingredienser og la dette koke i 2–3 minutter til at alt sukkeret er oppløst.

Fyll opp norgesglasset tett i tett med rabarbrastenger.

Hell over laken til det står over rabarbraen.

Sett på lokk og avkjøl på benken.

La det stå kjølig i 2–3 dager før bruk.

Dette har lang holdbarhet, så gjerne lag en del slik at du har utover sommeren/høsten.