Matspalten:

Grønnsakskake med jordbær og rømme

En enkel og sommerlig grønnsaksrett.
Kjøkkenkroken

Selv om vi får jordbær fra nære og fjerne land igjennom hele året, er det noe helt spesielt å kunne spise gode norske lokale jordbær som får sin unike smak på grunn av mye lys og sval temperatur. For min del spiser jeg nesten utelukkende jordbær kun på sommeren på grunn av at det er en sesongråvare. Og når det først er norske jordbær så kan de spises nesten hver dag, og gjerne tilberedt på forskjellig vis.

I dag har jeg laget en grønnsakrett med jordbær, hvor jeg har stekt en grønnsakskake av poteter og gulrot med nasjonalspekematen fenalår og seterrømme

Du trenger

Grønnsakskake

8 poteter

2 gulrøtter

½ ts salt

¼ ts pepper, nykvernet

12 skiver fenalår

4 dl seterrømme

3 ss finhakket fersk mynte

Jordbær

1 kurv med lokale jordbær, delt i fire.

Slik gjør du

Grønnsakskake

Pisk rømmen stiv i en bolle, bland inn mynte og la dette trekke smak i 10–15 minutter før servering.

Skrell potet og gulrot og riv på et rivjern.

Legg grønnsakene på et kjøkkenhåndkle og klem ut så mye vann du klarer.

Ha grønnsakene i en bolle og bland med salt og pepper.

Varm opp en stekepanne med godt med rapsolje.

Klem sammen små grønnsakskaker og stek de gylne på begge sider. 3–4 minutter på hver side.

Jordbær

Legg rømme på grønnsakskaken, og legg skiver av fenalår og jordbær over.