Matspalten:

Kaffekake

Kaffe + kake = kaffekake.

Øystein Kvåle  

Kjøkkenkroken

Kaffekake er opprinnelig et britisk fenomen, og er i utgangspunktet enhver kake som er smaksatt med eller ment å bli spist med kaffe. Konsistensen er litt svampete.

I dagens matspalte har jeg valgt en enkel og smakfull skuffkake som smaker godt til ettermiddagskaffen nå når høsten setter inn.

Du trenger

5 dl lunken kaffe, viktig at du koker ordentlig kaffe og ikke pulverkaffe med vann, det smaker ikke godt

2 dl honning

1 ts malt ingefær

1 ts allehånde

¾ ss natron

10 dl mel

1 egg

2 ss akevitt

Slik gjør du det

Bland alt det tørre.

Tilsett kaffe, akevitt og honning.

Rør inn et egg.

Bruk en 20*30 cm form og hell i røra.

Stek på 175 °C i ca. 45 minutter.