Matspalten:

Sei med spekepølse

En fisk i klasse for sei.
Kjøkkenkroken

Seien er en sterk og muskuløs svømmer som har litt fastere kjøtt og smaker mer. Siden den er «fast i fisken» passer den godt til flere typer varmebehandling, spesielt steking. I dag har jeg laget en ny variant av klassikeren seibiff og serverer denne med stekt spekepølse i stedet for bacon. Å bruke spekepølse gir en rundere og fyldigere smak som passer den robuste fisken.

Du trenger

Sei

800 g seifilet uten skinn og bein, delt opp i 100 grams porsjoner

En suppeterrin med mel

Salt og pepper

2 ss smør til steking

200 g spekepølse, delt i små terninger

Tilbehør

2 gulrøtter, delt i små terninger

4 buketter blomkål

Ca. 8 cm purreløk, i ringer

2 ss dill, finhakket

1 ss kapers

1 ss smør

1 ss sukker

Slik gjør du det

Sei

Bland mel, salt, og pepper.

Vend seistykkene i melblandingen slik at de blir godt dekt.

Smelt smøret. Det skal være nøttebrunt, ikke brent.

Stek seistykkene i 3–4 minutt på hver side på middels varme til de får en sprø og gyllen skorpe.

Stek spekepølsebitene sammen med seien, slik du ville gjort med bacon.

Tilbehør

Smelt smør og sukker i en panne på svak varme slik at det blir karamellisert og ikke brent.

Tilsett gulrøtter og purreløk. La dette surre i noen minutt til det blir glasert.

Ta kjelen av plata og tilsett kapers, dill, og blomkål.

Vend dette sammen og la det trekke smak i 5–10 minutt før servering.