Matspalten:

Fluffy pannekaker

En vri på klassikeren.

Øystein Kvåle  

Kjøkkenkroken

Denne pannekaken er en kjapp og enkel middag for hele familien, og er en ypperlig vri om man ikke orker eller har tid til å steke mange pannekaker.

Jeg har valgt å ta den litt lengre og blande inn litt rotgrønnsaker, noe som vil gi et mer fullverdig måltid enn bare pannekaker og bacon.

I stedet for bacon har jeg valgt å bruke noen spekeskinkerester stekt i smør og blandet med høstens blåbær.

Du trenger

Pannekake

6 egg

4 dl helmelk

3 dl mel

¾ ts salt

¾ ss sukker

1 ts bakepulver (kan sløyfes)

50 g smeltet smør

Fyll

1 liten gulrot, revet

1 liten pastinakk, revet

½ fennikel, revet

3 cm purreløk, i skiver

¼ chili, finhakket (kan sløyfes)

Topping

4 skiver spekeskinke, kuttet i smale fyrstikkstrimler

2 ss frosne blåbær

1 ss smør

Slik gjør du det

Pannekake

  • Visp sammen egg og tilsett melk, salt, sukker, og smør.
  • Rør inn mel til du får en klumpfri røre. La røren svelle i 10–15 minutt.

Fyll

  • Bland alt og legg det i en smurt liten ildfast form (20 * 30 cm).
  • Hell over pannekakerøra.
  • Stek midt i ovnen på 200 °C i ca. 20 minutt til den er fast.

Topping

  • Smelt smør og stek spekeskinken til den blir sprø.
  • Vend inn blåbærene og server på toppen av pannekaka.