Matspalten:

Kjøttboller med rosenkål og granateple

Det nærmeste man kommer hverdagslykke.

Øystein Kvåle  

Kjøkkenkroken

Jeg har tatt utgangspunkt i tradisjonelle kjøttboller av karbonadedeig i dagens rett, men du kan selvsagt bruke viltkjøtt om du ønsker det. Å servere kjøttboller sammen med rosenkål og granateple er det nærmeste man kan komme hverdagslykke.

Jeg har valgt å bruke av høstens ferske rosenkål – som smaker utrolig mye bedre enn de frosne – men man kan fint bruke frosne om man ønsker det. I stedet for potet har jeg valgt å steke noen potetlomper jeg hadde i fryseren. Lompene kan fint stekes i ovn og serveres som sprøtt følge til middagsretter.

Du trenger

Rosenkål og granateple

500 g fersk rosenkål (eller frosne)

1 granateple

100 g pistasjnøtter

2 ss honning

Flaksalt og pepper

Kjøttboller

400 g karbonadedeig

1 stk. egg

100 g parmesan

¼ ts slat

¼ ts pepper

1 ss smør eller rapsolje

Lompechips

4 potetlomper

Slik gjør du det

Rosenkål og granateple

  • Rens rosenkål, legg de i en kjele med kaldt vann, kok opp, og avkjøl i kaldt vann. Gjenta dette tre ganger, da beholder de fargen og blir passe myke.
  • Del rosenkålen i to og legg de over på et serveringsfat.
  • Dryss over frøene fra et granateple sammen med pistasjnøtter og honning.
  • Dryss over flaksalt og pepper.

Kjøttboller

  • Bland alt til en jevn masse i en bolle.
  • Lag små kjøttboller og stek de på middels varme.

Potetlomper

  • Del lompene i fire og legg de på et brett med bakepapir.
  • Stek på 200 °C i ca. 5 minutt til de blir gylne og sprø.