Matspalten:

Snitsel og avokadosalat

Gjort på 1–2–3.

Øystein Kvåle  

Kjøkkenkroken

Først vil jeg bare rydde i begrepene. Mange omtaler snitsel ukritisk som wienerschnitzel. Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett og skal lages av kalvekjøtt. Alt annet kan man kalle snitsel.

I dag har jeg laget en utradisjonell snitsel som passer perfekt til familiemiddag. Å lage hjemmelaget svinesnitsel er utrolig enkelt, faktisk er det gjort på 1–2–3. Først vendt i mel, så egg, og til slutt brødkrumme. I dag servert med en syrlig avokadosalat.

Du trenger

Snitsel

600 g ytrefilet av svin i tynne skiver. Kan bruke kylling om man ønsker.

Mel, egg og brødkrumme

Smør

Dressing

1 ts sterk sennep

1 ss olivenolje

½ finkuttet rødløk

1 ss finhakket fersk koriander

1 ts sherryeddik, eller bringebæreddik

Salt og nykvernet pepper

Bland alt dette, la trekke i 5–10 minutter

2 stk. modne avokadoer som er grovkuttet

50 g chèvre (geitost), kan erstattes med blåmuggost også, om man vil

Slik gjør du det

Snitsel

  • Vend skivene av svinefilet først i mel, så i sammenvispet egg, og til slutt i brødkrumme.
  • Stek på middel varme i 3–4 minutt på hver side til de er gylne og sprø.

Dressing

  • Bland avokado og ost inn i dressingen.