Kjøttkaker med viltsmak

De tre siste lørdagene før jul har jeg tenkt å vi til spiselige julegavetips.
Kjøkkenkroken

De fleste av oss har mer enn nok av ting som vi ikke trenger. Og da kan det være morsomt å både gi bort, og å få julegaver som er selvlaget og spiselig. Ekstra gøy er det å gjøre dette som et juleverksted sammen med familien.

Først ut denne lørdagen er viltkjøttkaker. Selvsagt kan man bruke kun oksekjøtt, men det blir straks mer eksklusivt og festpreget om mann også bruker viltkjøtt. Husk bare å opplyse om at mottaker må oppbevare gaven kaldt, eller fryse den ned!

Dette trenger du:

400 g kjøttdeig av storfe

600 g kjøttdeig av vilt

3 ts salt

½ ts grovkvernet pepper

1 egg

3 ss potetmel

½ ts malt ingefær

½ knuste einebær

2,5 dl fløtemelk (50% fløte/50% helmelk)

Rapsolje til steking

Slik går du fram:

Det er viktig at alle ingredienser er kjøleskapskalde.

Ha all kjøttdeigen i en mikser, sammen med salt.

La dette blande seg sammen til en seig masse.

Tilsett potetmel, ingefær, einebær, pepper og egg, og bland inn dette.

Spe med kald fløtemelk.

Stek en prøvekake og smak eventuelt til med krydder.

Lag og form kjøttkaker på ca 60 gram størrelse, og stek dem på middels varme i ei stekepanne eller ei jerngryte med rapsolje.

Etterstek i 10-15 minutter i ovn på 120°C.