Matspalten:

Einebærsalt

I dag kommer det nok et spiselig julegavetips.
Kjøkkenkroken

Hjemmelagde, meningsfulle julegaver som er fine å gi bort til de som har alt: et hjemmelaget urtesalt. Et urtesalt kan fint erstatte bruk av vanlig salt, og gjerne da som en smaksforsterker eller et lite dryss over maten før servering. Jeg har valgt å lage einebærsalt som passer fint til kjøttretter, vilt, lammeretter, og graving av laks.

Foruten einebær, kan man fint bruke alle typer urter eller smakstilsetninger som kan tørkes.

Du trenger

Maldonsalt

10 % tørket einebær, eller tørkede urter som oregano, timian, hvitløk, og rosépepper.

Et tett glass

Slik gjør du det

  • Sett ovnen på 50 °C og sett en sleiv i stekeovnsdøra slik at den blir stående på gløtt.
  • Tørk urtene. Dette kan ta mange timer og avhenger av hva du har brukt av urter og grønt.
  • Kjør de knusktørre smaksstoffene sammen med saltet i en food processor eller knus de i en morter.
  • Ha dem over på et glass med et tett lokk.