Jeg regner med at det ikke bare er i vår familie at kjøleskapet byr på et assortert utvalg av rester etter julehøytiden. Samtidig er man kanskje lei av tung julemat …
Årets første matspalte byr på restefest av om «omdisponert» julemat.
Du trenger
Kjøtt
400–500 g julepølse, ribberester, pinnekjøttrester, eller kalkunrester. Skjært i skiver
1 ss smør eller nøytral olje
1 ss honning
1 ss sennep
2–3 skiver spekeskinke eller spekepølse i terninger
Bakt rosenkål
400 g rosenkål
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
2 stilker rosmarin
2 ts balsamicosirup
2 ss parmesanost, revet (eller annen fast ost, edamer o.l.)
Salt og pepper
Slik gjør du
Kjøtt
- Smelt smøret i en panne og stek skivene i noen minutter på hver side til de blir gjennomvarme, sammen med terninger av spekeskinke.
- Trekk panna av platen og tilsett honning som du øser over kjøttet slik at det blir «glasert».
Bakt rosenkål
- Rens og del rosenkålen i to eller fire.
- Knus hvitløkfeddene med bredsiden av en kniv.
- Ha rosenkål, hvitløk, og rosmarin over i en passende ildfast form.
- Drypp over olivenolje. Smak til med salt og pepper, og vend sammen.
- Stek rosenkålen på 225 °C i ca. 15 minutt. Rosenkålen er ferdig når den er mør og gyllen.
- Ha over balsamico og parmesan før servering.