Seibiff i ny drakt

Klassiske matretter har godt av å bli modernisert.
Kjøkkenkroken

På den måten lever de videre i ny drakt.

I dagens matspalte kommer en ny utgave av klassikeren seibiff med løk. Dette egner seg godt som hverdagsmat for alle anledninger. I tillegg har jeg latt meg inspirere av den amerikanske Mac'n cheese, eller på godt norsk makaronistuing. Så i bunn og grunn blir dette en slags demontert fiskegrateng… Sammen med den karamellisere løken har jeg valgt å bruke pære og revet ingefær til.

Dette trenger du

Til 4 porsjoner

600 g seifilet, kan gjerne være med skinn under tilberedning. Delt i porsjonsstykker.

1 ss smør

1 rødløk delt i små båter

1 stor pære delt i terninger

1 ts revet fersk ingefær

1 ts sukker

1 ts sherryeddik eller rødvinseddik

Slik gjør du:

Smelt smør i en panne.

Tilsett løk og pære, surr dette noen minutter

Tilsett, ingefær, sukker og sherryeddik – kok inn i 2-3 minutter på lav varme.

Har du panne som tåler å settes i steikovnen, så legg seifileten over pære-/løkblanding med skinnsiden opp. Hvis ikke, ha det over i en ildfast form.

Stek på 210°C i ca 10 minutter.

Makaronistuing

Kokt makaroni

60 g smør

60 g sukker

8 dl melk

1 neve revet ost, her kan man bruke, Norwegia, edamer, parmensan etc…

Salt og pepper

1/ 2 rødløk, finhakket

Fersk basilikum, finhakket

Smelt smør i en kjele, og tilsett løk. La dette surre til det blir blankt.

Tilsett mel, og bland godt.

Spe med melk til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.

Tilsett revet ost og basilikum, og hell det over i en ildfast form.

Stek på 210°C i ca 10 minutter, til stuingen blir gylden og gratinert. Har du plass i ovnen, kan du gjerne steke stuingen sammen med fisken.