Matspalten:

En gammel klassiker … sitronfromasj!

Denne desserten har nok gått litt i glemmeboka.

Øystein Kvåle  

Kjøkkenkroken

I dag synes jeg det var på tide å børste støvet av en historisk klassiker, nemlig sitronfromasj. Å lage fromasj er i utgangspuntket veldig enkelt, det virker mer komplisert enn hva det er. Det består stort sett bare av krem, eggedosis, gelatin, og en smak. Altså fire komponent som skal blandes sammen.

Jeg har i dag valgt å kombinere den med kakeboksrester fra jula, så her får dere ta hva dere har.

Du trenger

5 plater gelatin

2 stk. egg

6 ss sukker

2 stk. sitron (saft og revet skall, ikke bruk sitronsaft fra flaske!)

2 ss revet sitronskall

4 dl kremfløte

Pynt med friske bær, revet sitronskall, kakeboksrester (f.eks. silkekaker, kolakaker, krumkaker), hasselnøtter

Slik gjør du

  • Pisk krem av fløten. Den skal være lettpisket til en fløyelsaktig konsistens. Altså ikke stivpisket, da blir fromasjon «porøs».
  • Pisk eggedosis av egg og sukker.
  • Bløt opp gelatinplatene.
  • Varm opp saften av sitronene + 1 ss vann i en kjele. Legg i de oppbløtte gelatinplatene og varm opp til de smelter.
  • Bland sammen krem og eggedosis. Tilsett sitron- og gelatinblandingen i en jevn stråle. Vend alt sammen til en fin masse.
  • Sett kaldt og la stivne i 2 til 3 timer.