Matspalten:

Lapper med laksesalat

Øystein Kvåle  

Kjøkkenkroken

I skrivende stund er det rene sommerstemningen her med tosifret temperatur på gradestokken. Dette har inspirert meg til å lage en vårlig sommerrett, nemlig lapper med laksesalat. Dette gir en perfekt følelse av frisk, vårlig, og ernæringsrik mat, som egner seg godt for lyse dager hvor man tilbringer mer tid ute.

Røre

2 dl melk

1 dl øl, velg mørkt øl om du vil ha kraftig smak

50 g usaltet smør

2 egg

1 vårløk, i tynne ringer

1 ts bakepulver

½ ts salt

1 ts sukker

150 g hvetemel

100 g grovbakstmel

  • La dette svelle i 30 minutt før bruk.
  • Denne røra kan du steke som «sveler» i stekepanne, eller som vafler i vaffeljern om du så ønsker.

Dressing

1 ss seterrøme

1 ss majones

1 ss sennep

Noen dråper hvitvinseddik

Salt og pepper

  • Bland sammen.

Laksesalat

200 g laksefilet, bruk gjerne lakserygg uten for mye fett

1 hjertesalat, i tynne strimler

1 vårløk, i tynne ringer (ev. ½ rødløk i tynne skiver)

  • Bruk en middels varm panne uten smør eller olje.
  • Stek laksen i 2–3 minutt på hver side til den får gyllen skorpe. Den bør også være litt rosa i kjernen.
  • Bland laks, hjertesalat, og vårløk.
  • Vend inn dressingen og bland sammen.


  • Server på lappene.