Kake med smak av sommer

Kjøkkenkroken

Sommeren er ikke tiden for kraftige tunge kaker. Men fristelsen til å lage noe godt til ettermiddagskaffen ble for stor. I mange hager vokser rabarbraen fortsatt villig og jeg ble inspirert til å lage en kake med denne syrlige og smakfulle grønnsaken.

Siden det i denne oppskriften ikke er noe hevemiddel, og det ikke piskes luft inn i eggene, blir den seig som en brownie, og er nesten som konfekt å regne. Det er en fordel å avkjøle den, eller la den stå noen timer før den blir spist, slik at den får «satt seg».

Server med sorbet, eller is til.

Dette trenger du:

150 g usaltet smør

150 g hvit sjokolade

2 egg

100 g sukker

75 g hvetemel

75 g marsipan revet

7-8 valnøtter hakket

75 g mørk sjokolade hakket

100 g rabarbra i små terninger

1 ts lakrispulver

Slik gjør du det:

Smelt smør og sjokolade over vannbad.

Pisk egg og sukker sammen i en bolle (for hånd) til sukkeret løses opp, og rør inn melet.

Hell smør og sjokolade ned i bollen mens du rører.

Riv marsipanen på den fine siden av rivjernet, og vend i deigen sammen med den hakkede sjokoladen.

Del rabarbra i små terninger og bland dem inn i deigen.

Hell deigen i en ildfast form, eller langpanne (cirka 20 x 250cm), med bakepapir.

Bak midt i ovnen i 30-40 minutter ved 180 grader