Matspalten:

Tid for jordbær

Bærene begynner å bli modne.
Kjøkkenkroken

Endelig begynner både hagejordbæra, og ikke minst verdens beste jordbær fra Lensvika, å bli modne og klare for å nytes Jordbæra bør ikke tukles så mye med, siden de smaker så utrolig godt naturelt, men man kan godt supplere med tilbehør. Fløtemelk, vaniljesaus, og is er gjengangere som følger til jordbær, men i dag har jeg laget en mousse med smak av Snøfrisk (smøremyk kremost laget på 80 % geitemelk), som passer utrolig godt til jordbær.

Du trenger

250 g Snøfrisk

90 g sukker

125 g eplejuice av god kvalitet

1 lime, saften av

2 ss akevitt

4 pl. gelatin (bløtlagt)

250 g fløte

1 kurv jordbær

Slik gjør du det

  • Brorparten av kremosten, samt sukker, lime, akevitt, og 3/4 av eplejuicen røres sammen.
  • Varm opp resten av juicen og smelt den bløtlagte gelatinen.
  • Lettpisk fløten til krem.
  • Ta litt av kremosten og bland i eplejuicen og gelatinen, for så å blande det inn i resten av kremostblandingen.
  • Vend deretter dette inn i lettpisket krem.
  • Fyll i egnede glass/form.
  • Del opp jordbær i passende biter og topp glassene/formen med.
  • Nykvernet pepper smaker godt til jordbær, så ta gjerne et drag med pepperkverna over desserten.