– Banken gir oss muligheten til å oppnå ambisjonene våre

PRODUSERT AV ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO FOR ORKLA SPAREBANK

Å drive gårdsbruk være både hardt og tidkrevende. Da Sondre (34) og Linn (31) tok over gården hadde de store ambisjoner. Med god hjelp av Orkla Sparebank har de fått finansiert flere prosjekter på gården – blant annet produksjon med 7500 rugeegghøns.

Gårdsbrukene i Meldal er et idyllisk skue, og gården til Sondre Rikstad (34) og Linn Rikstad (31) er intet unntak. De har forpaktet Norgard Rikstad siden 2013, og tok over gården for tre år siden. Her driver de i hovedsak med rugeeggproduksjon med 7500 rugeegghøns, som legger egg for klekking til slaktkyllingproduksjon. Og som med gårdbrukere flest ligger heller ikke disse bøndene på latsiden.
– Vi driver også med kornproduksjon, laksefiskeutleie og salg av ved. Også har vi 18 villsauer ute på beite. Av villsauene produserer vi lammekjøtt og saueskinn, forteller Sondre, som har vokst opp på gården.

Sondre og Linn er ambisiøse og har ofte ideer til nye prosjekter. Og helt siden de begynte å forpakte gården har de fått god finansiell rådgiving av Orkla Sparebank.

– Det er ikke alltid så lett å vite hva som er lurt å gjøre når det kommer til økonomiske avgjørelser og investeringer. Det har vært veldig betryggende å ha en rådgiver fra banken til å hjelpe oss, sier Sondre.

Et av de mange prosjektene på gården er vedkløving, og de selger vedpaller til folk i området.

Liker å styre hverdagen selv

Paret har barna Eline (9), Astri (7) og Even (3), og dagene er preget av full rulle fra morgen til kveld. Men det unge paret er glad de valgte gårdslivet.

– Vi har en genuin interesse for gårdsdrift, og trives veldig godt med å kunne styre hverdagen selv. Og dette er jo et eldorado for barna våre å vokse opp i. Eneste minuset er at vi ikke har så mye fritid og kan ikke dra på ferie når som helst. Men har man valgt denne livsstilen så må man tåle det, sier Linn.

– Denne jobben pleier å være populær blant ungene, men idag var jeg som må klippe gresset, sier Linn.


Siden de tok over gården har de gjort flere nye investeringer, og de har drevet med kontinuerlig oppussing av trønderlåna som familien bor i.

– Både jeg og Linn har brukt Orkla Sparebank siden vi var små, og det har hele veien vært en trygg bank å forholde seg til. Banken har hjulpet oss med både å finansiere oppbyggingen av gården og kjøp av hytte. De er alltid vært positiv når vi trenger økonomiske råd om nye prosjekter. Det er fantastisk å ha en så god og løsningsorientert støttespiller i lokalbanken, sier Sondre.Har du planer om å investere i nye prosjekter i din bedrift? Orkla Sparebank har bedriftsrådgivere som kan hjelpe deg.

bilde-3.jpg

Det er mye som skal holdes vedlike på en hundre år gammel gård. Et av oppussingsprosjektene er trønderlåna som familien bor i.

Viktig å hjelpe folk som tør å satse

Orkla Sparebank tilbyr rådgiving til både privatpersoner og bedrifter, og et viktig motto for banken er at de har et servicekonsept som baseres på tillit og personlig rådgiving. Det er nettopp dette rådgiver Morten Ljøkjel har lagt til grunne når han gir råd til Sondre og Linn. Han har vært rådgiveren deres siden 2008.

bilde-4.jpg

I det nyeste fjøset bor det 7500 unghøner, som om en måneds tid vil være klar til å ruge egg. Eggene blir sendt til et klekkeri.

– Det har vært utrolig spennende å være rådgiveren til dette ambisiøse paret. Jeg jobber med langsiktig rådgiving for alle typer næringer, men siden jeg har vokst opp på gård selv så synes jeg det har vært ekstra givende å følge denne familien, forteller Morten i Orkla Sparebank.

Sondre og Linn var de første, og fortsatt de eneste i Meldal som driver med produksjon av rugeegg.

– Orkla Sparebank er opptatt av å være en lokal pådriver for folk som tør å satse, og det har vært spennende å få være rådgiveren til noen som stadig tenker seg ut nye prosjekter og vil utvikle bedriften.

Den nyeste investeringen som er gjort på Norgard Rikstad er et biobrenselanlegg som forsyner varmtvann til forbruk og oppvarming på gården.


– Flere benytter seg av rådgiving

– Når Sondre og Linn ringer meg og ber om rådgiving så vet jeg godt hvem de er, og har en god innsikt i bedriften deres. Det utgjør en stor fordel for kunden, både når det kommer til tillit og trygghet. Det er også en trygghet for oss, da vi vet hvem vi låner ut penger til, forteller Morten

Rådgivingen i Orkla Sparebank baseres på gode diskusjoner, og ved å finne de beste løsningene sammen med kunden. Den personlige kontakten er nøkkelen.

– Vi vil at kundene skal ha en lav terskel for å ringe oss å spørre om hjelp, og vi ser at stadig flere benytter seg av rådgiving når det gjelder økonomi. Jeg har fått en god kontakt med Sondre og Linn, og det er ekstra gøy å hjelpe dem når man ser hvordan gårdsdriften utvikler seg og hva de får til, sier bankrådgiveren.


Trenger du rådgiving til din bedrift? Her er en oversikt over våre dyktige rådgivere.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Annonsørinnhold