Atle satset alt på bedriften – nå omsetter han for 145 millioner

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Orkla Sparebank


Atle Sølberg satset alt da han tok opp et privat lån og kjøpte transportfirmaet HOB Gods i 2003. Nesten tjue år seinere har firmaet tredoblet omsetningen og økt fra 35 til 150 ansatte.

Mye har skjedd for det trønderske transportfirmaet HOB Gods siden det ble kjøpt av Atle Sølberg i 2003. Firmaet var tidligere en del av selskapet Team, men da Sølberg tok over som daglig leder i 2000, var han ikke i tvil på hva han ønsket at firmaet skulle satse videre på.

–  Jeg har hatt mange ulike roller innen både gods-og rutebiltransport i løpet av karrieren, men jeg hadde lenge hatt lyst til å rendyrke et firma til å kun satse på godstransport – og bli best på det, forteller Sølberg.

Og slik ble det. Sølberg tok kontakt med banken sin, Orkla Sparebank – som den gang het Meldal Sparebank – og spurte om å få et lån til å kjøpe aksjene i Team Gods.

– Jeg er heldig som har en så raus og bra bank, som har hatt tro på meg siden starten. Samarbeidet med banken har vært avgjørende for den veksten vi har hatt, sier Sølberg.


Trenger din bedrift gode råd til finansiering? Trykk her!

HOB Gods drifter til sammen hundre lastebiler.

Bygget bilpark på Heimdal

HOB Gods har hovedkontor i Meldal, men har driftsenheter i Kristiansund, Molde og på Rudshøgda i Hamar. Og nå satser de enda større i Trondheimsregionen. Det har de gjort ved å bygge en godsterminal, som skal være en base for virksomheten i Midt-Norge, i Industriveien på Heimdal. Den nye investeringen fikk HOB Gods finansiert av Orkla Sparebank.

– Vi er utrolig stolt over hvordan anlegget har blitt her på Heimdal. Det blir bra for driften å samle ressursene som skal styre trafikken i Midt-Norge, siden vi transporterer varer for mange kjeder og bedrifter i regionen, forteller den daglige lederen.

HOB Gods transporterer hovedsakelig handelsvarer som går til næringsliv og det folk forbruker. Som for eksempel matvarer, drikkevarer og klær.

– Våre største kunder er DB Schenker, som ligger side om side med oss her på Heimdal. Også kjører vi ferskvareprodukter for Tine ut til dagligvare og storhusholdning. I tillegg til det henter vi melk fra gårdstanker i Rennebu, Orkland og Heim. Vi frakter også mye fisk ut av regionen med våre biler.

Godsterminalen på Heimdal blir et viktig knutepunkt for virksomheten i Midt-Norge.

Planen som førte til suksess

Da Sølberg satset alt på at HOB Gods skulle lykkes for snart tjue år siden, startet han med 35 ansatte og en årsomsetning på om lag 40 millioner. I dag har bedriften 150 ansatte og økt årsomsetningen til 145 millioner.

– Vi har hatt en jevn økning siden 2003, og det var akkurat det jeg håpet at bedriften skulle oppnå også.

HOB Gods sin klare visjon er å være det mest foretrukne transportfirmaet i sin landsdel. Det ligger i ryggmargen deres å gi god service, og være en trygg transportør for kundene sine. Sølberg har hatt en klar strategi på hvordan de skulle klare å oppnå den jevne fremgangen de har hatt siden start.

– Per i dag har vi kun fem store kunder vi kjører for, og det har vi valgt bevisst for å kunne gjøre den beste jobben for dem. Vi er rett og slett opptatt av kvalitet og ikke kvantitet. Vi kjører derfor faste ruter og skaper en rutine som fungerer bra både for oss og kundene våre, forklarer Sølberg.

 Men den positive veksten hadde ikke vært like enkel å oppnå hvis det ikke hadde vært for Orkla Sparebank.

–  Det har sine fordeler å ha en lokalbank som ønsker å hjelpe næringsbedrifter som vil satse i området. Vi hadde ikke kommet så langt uten Orkla Sparebank på denne reisen vår.


Les mer om Orkla Sparebank her!

Stor tro på HOB Gods

Orkla Sparebank har ikke bare hjulpet HOB Gods med å finansiere aksjekjøpet av firmaet, de har også hjulpet til med å utvide driften gjennom finansiering av biler, kjøp og bygging av terminaler.

– Jeg «gutset» ganske hardt da jeg søkte om lån for å kjøpe aksjene til dette firmaet, og jeg hadde nok ikke fått gjennomslag på det om jeg hadde kontaktet en større bank. Det er gull verdt å ha en lokalbank som kjenner deg og er villig til å hjelpe.

Orkla Sparebank er opptatt av å bidra med vekst i nærmiljøet, og de har hatt stort tro på HOB Gods fra dag én.

Atle Sølberg har et godt samarbeid med rådgiver Morten Ljøkjel fra Orkla Sparebank.

– Jeg har vært bankens kontaktperson for HOB Gods siden 2005 og er imponert over det de har fått til. Vi har hatt stor tro på dem, og de har vist at de har peiling på hva de driver med, forteller Morten Ljøkjel, rådgiver i Orkla Sparebank.

Det stilles naturligvis krav til kunder for at de skal få finansiell støtte til å starte en bedrift.

– Kunder som vil søke om finansiering må argumentere godt og ha en lønnsom og tydelig plan for bedriften. Vi står jo for finansieringen og vil stå for nødvendige garantier om det skulle skje noe. Der har vi jo den fordelen med at vi har god kjennskap til både personer og bedrifter i vårt nedslagsfelt, noe som styrker tillitsforholdet mellom oss og kundene, sier Ljøkjel.

Den viktigste rollen for Orkla Sparebank har vært å være en god samtalepartner og å følge opp HOB Gods med sine prosjekter.

– Vi møtes et par ganger i året for å snakke sammen om hvordan det går med bedriften, også skreddersyr vi løsninger som passer best for kunden. I HOB Gods sitt tilfelle har de hatt en klar plan hele veien, og det er slike investeringer banken også er stolte over å være en del av, sier Ljøkjel avslutningsvis.


Har du en spennende idé til din bedrift? Ta kontakt med Orkla Sparebank og få finansielle råd!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio