Dugnadsgjengen i Lensvika har stått på i snart ett år for å få skihytta Haraldstu til å skinne. Målet er å skape et samlingspunkt som sambygdingene kan bruke året rundt.

Annonsørinnhold

Denne gjengen har brukt over tusen timer på dette prosjektet

PRODUSERT AV ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO FOR Orkland Energi

Dugnadsgjengen i Lensvika har stått på i snart ett år for å få skihytta Haraldstu til å skinne. Målet er å skape et samlingspunkt som sambygdingene kan bruke året rundt.


Vi møter Leif Landrø, Joar Tøndel, Magnar Tøndel, John Selbæk og John Ola Selbekk ved Øyangen friluftsområde i Lensvik.

Siden mai 2019 har dette området mer eller mindre vært deres andre hjem.

- Vi har ikke tall på hvor mange timer vi har brukt her oppe. Det må samlet ligge på flere enn tusen timer, sier Leif Landrø.

Oppussingsprosjekt

Her finner du Haraldstu – en skihytte som er oppkalt etter skilegenden og OL-vinneren Harald Grønningen fra Lensvik.

Skistua har i mange år hatt behov for en real oppussing, og det er det dugnadsgjengen har brukt store deler av tida si på det siste året.

- Vi har lenge tenkt at hytta burde fått seg en oppussing. Da Lensvik IL tok over bygget i fjor, fikk vi muligheten til det. Siden den gang har vi totalrenovert hele hytta, slik at den fremstår ny og moderne. I tillegg har vi fått bygd på en ny del, lagt inn vann, sanitæranlegg og dusj, forteller dugnadsgjengen.

Det sosiale ved dugnadsarbeidet er viktig for gjengen.

I februar 2020 er de mer eller mindre ferdig med jobben.

- Det mangler et håndtak her og der og noen høyttalere skal monteres. I tillegg skal vi ha en innvielsesfest. Da skal vi si oss fornøyd, sier de.

Men hva får dem til å stå på så mange timer til glede forandre?

Samhold

Dugnadsgjengen får ikke betalt i kroner og ører, men de forteller at de får mye igjen for innsatsen de legger ned.

- Det gir oss mye å kunne gjøre noe for allmenheten.Vi er jo pensjonister, så vi har mye fritid. Det sosiale betyr mye for oss. Å ha noe å gå til og gjøre noe sammen, forteller de.

De sier at prosjektet har kostet rundt 1,7 millioner kroner med dugnadsarbeidet inkludert i regnestykket.

Dugnadsarbeidet i Haraldstu er mer eller mindre ferdig. Her tar John Selbæk siste finpuss.

_FULL_20200206_OrklandEnergi-LensvikIL_7996.jpg

For å få inn penger har de vært avhengig av sponsormidler. Mange har bidratt til Haraldstu skulle få nytt liv, deriblant Orkland Energi.

- Vi er kjempetakknemlig for alle våre sponsorer og de som har stilt opp. Uten dem hadde vi aldri klart å få dette til, sier Landrø.

Orkland Energi eies av Orkland kommune. Det vil si at hvis du er kunde hos Orkland Energi, går pengene du bruker på strøm tilbake til lokalsamfunnet.

Her kan du se noe av det Orkland Energi har bidratt med de siste årene og søke om sponsormidler.

Leif Landrø har vært en ildsjel for Lensvik i mange, mange år. Han har blant annet brøytet lysløypene i 39 år.

Samlingspunkt

Hele gjengen har vært aktiv i idretten. Fotball, ski og sykling er noe av det de har holdt på med gjennom årenes løp. Derfor er de også påpasselig med å få frem at Haraldstu-prosjektet har vært en stor laginnsats.

- Vi ønsker å trekke frem jobben Kåre Svanem og Jan Arild Sletvold fra Lensvik IL har gjort for å få inn økonomiske midler til Haraldstu. Den jobben de har lagt ned har vært alfa og omega for å få til dette, sier Landrø.

- I tillegg må vi nevne Heidi Selnes. Hun er tidligere aktiv skiløper og har ansvaret for skirenn og treninger her. Hun har gjort en fantastisk jobb for Haraldstu fra dag én, legger han til.  

- Målet vårt er jo at dette skal bli et samlingspunkt for folk i alle aldre hele året.

Magnar Tøndel, John Ola Selbek, John Selbæk, Joar Tøndel og Leif Landrø

_FULL_20200206_OrklandEnergi-LensvikIL_8102.jpg


Felles for alle som har vært involvert i prosjektet, er at de drømmer om at Haraldstu skal bli noe mer for lokalbefolkningen enn bare en skihytte.

- Målet vårt er jo at dette skal bli et samlingspunkt for folk i alle aldre hele året. Nå om vinteren er det naturlig for skiløpere å ta den i bruk, men det er mye aktivitet i området her på sommeren. Det er blant annet mange fine muligheter for å ta seg en sykkeltur i området, sier gjengen.

- Idrettslag, barnehager og skoler skal få leie hytta gratis, men det skal også være mulig å leie hytta til bursdager, konfirmasjon og andre festligheter for en billig penge. Det er et unikt område der alt ligger til rette for friluftsliv og konkurranser – året rundt. Her finner du blant annet bygdas største vann, som er en fantastisk badeplass. Vi håper nye Haraldstu skal være med på å skape enda mer liv her, legger de til avslutningsvis.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Annonsørinnhold