Både arrangører, aktører og publikum var uten tvil enige om én ting etter helgas Humorfestival i Heim: Det var sannelig på tide med en fysisk festival igjen, enten man fulgte galskapen fra scenen, fra tilskuerplass i en tettpakket hall, eller var en mange arbeidsmaur i frivilliggjengen.

Revygrupper fra hele Midt-Norge strømmet til Kyrksæterøra, for å vise at revyaktiviteten slett ikke hadde tatt pause til tross for to tunge koronaår. Kanskje burde publikum strømmet til i enda større antall enn det fasiten vil vise, for litt humor og galskap er den beste medisin for å komme seg i skikkelig gjenge igjen etter den unntakstilstanden vi har vært i. Og som vi på mange måter fortsatt er i, i en verden preget av krig og usikkerhet.

Ildsjelene bak Humorfestivalen i Heim kan i år feire 20-årsjubileum, og årets festival var den 11. i rekken. Det er en prestasjon å holde det gående i så mange år, og da må det være godt å oppleve at interessen for å samles for å vise både galskap og alvor fra scenen ikke ser ut til å bli mindre.

1800 billetter ble solgt til de til sammen fire forestillingene, tre innledende runder og en storslått finale. Flere burde nok kjent sin besøkelsestid, for her var det mange godbiter å nyte, enten man så revy på formiddagen, ettermiddagen eller til kvelds. Humorfestivalen er i bunn og grunn en konkurranse, men vi våger påstanden om at revygruppene syns det å kunne delta er en premie i seg selv. Meningene om prisvinnerne er sikkert mange, humor er subjektivt, men det må sies å være en ekstra heder til arrangørene når Hemne teaterlag sørger for heimeseier i kategorien Beste sketsj. Det bør i hvert fall love godt for revyframtida i Heim.

Vi kan bare si vel blåst til arrangøren, og håpe på at regnskapet viser et resultat som gjør at man velger å trå til på nytt om to år.

For vi trenger humor, vi trenger galskap - og vi trenger en Humorfestival.