Det var en gledelig nyhet på mange plan da det denne uka ble kjent at kong Harald kommer til Skaun i neste måned. Ikke minst fordi Skaun til nå har vært en av få norske kommuner som ennå ikke har hatt kongebesøk. Kongen har sagt at han har som mål å besøke alle landets kommuner, og bare rundt 25 gjenstår før lista er fullført.

I april er det altså Skaun sin tur til å hilse majesteten velkommen. Det er den ideelle organisasjonen Drive Norge som har invitert kongen til å besøke sin Kjør for livet-klubb i Skaun, #62, for å gi et innblikk i aktivitetene her. Klubben hadde sin første klubbkveld i mars 2021, og ble fra første stund et populært - og etterlengtet - tilbud. Medlemmene samles jevnlig for å mekke i et verkstedrom de får bruke på Skaun ungdomsskole, men er også ute på farten, blant annet på besøk til andre klubber.

Medlemmene forteller om godt samhold, og en sammensveiset gjeng med felles motorinteresse.

Teamlederne har fått skryt for å gjøre en veldig god jobb. Så god at #62 i desember ble kåret til årets beste Kjør for livet-klubb i Norge i 2022.

«Medlemmene i klubben sørger for å se hverandre, de bidrar til at alle skal føle trygghet og tilhørighet, og de er veldg flinke til å inkludere hverandre,» sier daglig leder i Drive Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth, som ser fram til å vise kongen hva et slikt tilbud betyr både for ungdommene som deltar, og for familiene deres.

Motivasjonen bak Drive er å redusere utenforskap, psykiske utfordringer, kriminalitet, voldelig ekstremisme, trafikkulykker og risikofaktorer for problemutvikling. Knut Ove Børseth, tidligere europamester i rallycross, grunnla Kjør for livet i 2009, etter at han ble oppsøkt av ungdom som mistrivdes på skolen, og som savnet å være del av et team. Svaret ble en motor- og mekkeklubb. Siden har konseptet vokst seg stort, og i dag er organisasjonen etablert i 83 lokalsamfunn.

Ifølge Kongehusets nettsider har kong Harald de seinere årene engasjert seg i barns velferd og oppvekstvilkår, og han har ved flere anledninger gitt uttrykk for å være veldig opptatt av hvordan barn og unge i Norge har det, på både godt og vondt. «Husk at hver og en av dere har noe helt unikt og verdifullt som bare er ditt, som bare er deg. Noe fint du kan bruke til beste for deg selv og de rundt deg. Og så er det ikke er noe sykt eller unormalt ved å ha det vondt i perioder, å være lei seg og føle at man ikke strekker til,» sa han i fjorårets nyttårstale, som en spesiell hilsen til landets unge.

Det er derfor all grunn til å tro at det er en konge som er oppriktig interessert i å møte ungdommene i Kjør for livet som legger turen innom Skaun 25. april.