Lørdag kunne ST bringe nyheten om at Rindalslist, sammen med Talgø Møre Tre i Surnadal, har vært svært delaktig i oppbygginga av et nytt innspillingssted for «Hver gang vi møtes» på Kjerringøy i Nordland, som hadde sesongpremiere lørdag. Mens Talgø Møre Tre har levert ei spesialdesignet hagestue, samt diverse utemøbler, har Rindalslist levert 70 kvadratmeter spileelementer, som er blitt svært populært brukt både på vegger og tak.

For Rindalslist betyr slik deltakelse viktig profilering og ikke minst en betydelig styrking av merkevaren. Rindalsbedriften har også deltatt som leverandør til «Eventyrlig oppussing» på Viaplay og TV 3, og har der erfart betydelig økt produktetterspørsel etter hvert som programmene er blitt vist. Men man blir ikke invitert som leverandør til slike programmer uten grunn. Rindalslist har gjennom mange år opparbeidet seg et solid rykte, hvor kompetanse og kvalitet er viktige stikkord. Det er nok årsaken til at bedriften får muligheten til å markedsføre seg i beste sendetid på TV.

Ansv. redaktør Anders Aa. Morken Foto: Silje Asbjørnsen

I 1964 etablerte Emil Gåsvand Rindalshytter. Åtte år senere startet bedriften også med produksjon av listverk, og i 2001 ble denne virksomheten skilt ut i et eget selskap. I dag er det Gåsvands datter, Hege Gåsvand, som er daglig leder i Rindalslist. I 2017 ble Rindalslist kjøpt opp av det estiske selskapet Eesstii Hövellist, men ifølge Hege Gåsvand får bedriften styre seg selv, uten særlig innblanding fra eierne.

Og det er lett å forstå at de estiske eierne holder seg unna drifta i Rindal. For med Hege Gåsvand i spissen, gjør Rindalslist stor suksess i markedet. Bedriften har i dag 40 ansatte. I 2019 hadde bedriften ei omsetning på 160,5 millioner kroner, og et driftsresultat på 4,8 millioner kroner. Året etter var omsetninga økt til 192,3 millioner kroner, og resultatet økt til 11,6 millioner kroner. I 2021 ser omsetninga ut til å havne på rundt 225 millioner kroner, altså ei økning på 65 millioner kroner på to år.

Hva sier dette? Jo, det sier at produktene til Rindalslist er etterspurte. Og hvorfor? Jo, på grunn av pris og kvalitet. Familiebedriften som Emil Gåsvand startet for over 55 år siden, har overlevd alle konjunktursvingninger, klart å fornye seg i takt med tida og framstår i dag sterkere enn noen gang. Vi snakker her om et bedriftseventyr som familien Gåsvand og rindalingene for øvrig har all grunn til å være utrolig stolte over!