Her er STs tabelltips for 3. divisjon

Avisa Sør-Trøndelag tror KIL/Hemne vil gjøre det sterkest av de lokale lagene i år. 

Distriktet rundt

I dag braker det løs i 3. divisjon avdeling 10. Buvik og KIL/Hemne tjuvstarter sesongen med et aldri så lite lokaloppgjør på Da-Tel Arena i kveld.

Årets 3. divisjon blir ekstra spesiell. Det er ingen lag som rykker opp til 2. divisjon Etter at seriestrukturen ble endret foran årets sesong, vil de fire beste lagene, samt de beste femtelagene, holde seg i 3. divisjon. Resten vil rykke ned til nye 4. divisjon.

Avisa Sør-Trøndelag har sett på lagene i avdelingen og kommet frem til følgende tabelltips:

1. Kolstad

– Kjempet om opprykket til siste slutt i 3. divisjon i fjor, men måtte se seg slått av Rosenborg 2. Har imponert i oppkjøringen med en rekke sterke resultater. Tok seg videre til 1. runde i cupen.

2 . KIL/Hemne

– Har beholdt bortimot samtlige spillere fra fjorårets sesong. Morten Ohren har gjort comeback og blir en klar forsterkning og Ørjan Valstrand er med fra starten av. Gikk lekende lett til 1. runde i cupen og virker solide foran sesongstart. Hallvard Løseth ser heller ikke ut til å ha glemt hvor målet står.

3 . Orkla

– Gode tidlig i sesongoppkjøringen med en rekke gode treningskamper. Gikk noe overraskende ut av cupen mot Trygg/Lade og tapte i generalprøven mot Tillerbyen. Har mistet Christian Eggen Rismark og Gøran Aakerholm foran årets sesong, men fått inn Sondre Mogset. Arnstein Buøy og Erlend Løkken har vært ute med skader hele oppkjøringen. Med den duoen tilbake blir Orkla å regne med helt i toppen.

4. Steinkjer

– Steinkjer var med og kjempet om opprykk til 2. divisjon i fjor, men endte til slutt på 3. plass. Blir helt sikkert et lag som kjemper i toppen i år også. Gikk ut av cupen mot Charlottenlund på hjemmebane.

5. Charlottenlund

– Aldri godt å vite med dette laget. Det kryr av spillere med 2. divisjonserfaring. Så spørs det hvor mye dette laget trener i år. På papiret et meget sterkt lag som slo ut Steinkjer fra cupen på bortebane og tok seg til 1. runde. Vi tror Charlottenlund får en god sesong.

6 . Verdal

Verdal var også med i toppen i den jevne trønderavdelingen i fjor, men endte på 4. plass. Tapte klart for Åfjord i den 1. kvalifiseringsrunden i cupen.

7 . Ranheim 2

– Ranheims andrelag vil nok prøve og karre seg til en plass i neste års 3. divisjon. Blir en tøff nøtt å slå på Ranheim Arena. Andrelaget var det nest beste hjemmelaget bak Tynset i fjor.

8 . Tillerbyen

– Satsingsprosjektet til Rødde ble en kortvarig glede. Nå har restene av det som engang var Rødde blitt til Tillerbyen. Er nok ett av lagene som kan kjempe om topp fem. Slo Orkla i generalprøven før sesongstart.

9 . Stjørdals-Blink 2

– Vant 4. divisjonsavdelingen sin i fjor foran Rørvik. Kan nok bli vanskelig å slå på hjemmebane, men vil slite på bortebane.

10 . NTNUI

– Vanskelig å spå hvor sterkt studentlaget er i år. Pleier ikke å variere så mye fra år til år. Har stort sett holdt seg i det midtre sjiktet av tabellen, men vi tror de kan få det litt tøft i en sterk avdeling i år.

11. Byåsen 2

– Andrelagene er alltid vanskelig å spå. Varierer voldsomt etter hvilke spillere de benytter seg til enhver tid. Men vil nok ikke ha en sjanse mot de beste lagene.

1 2 . Rørvik

– Rykket opp fra 4. divisjon i fjor med god margin. Gjorde det godt i cupen og slo ut Neset, men måtte se seg slått på straffekonkurranse mot Åfjord. Vil nok ikke kjempe i toppen.

13. Buvik

– Buvik har vært gjennom et stort generasjonsskifte. Svært få av spillerne som holdt Buvik i toppen av 3. divisjon er igjen. Laget består nå av en god del unge uprøvde juniorer og et par rutinerte spillere som har vært med en god stund. Men vi skal ikke glemme at det er suksesstrenerduoen Brage Meistad og Bård Stenseth som trener laget.

14. Namsos

– Beholdt akkurat plassen i 3. divisjon i fjor. Vi tror Namsos kan få en tøff sesong i en sterkere avdeling enn de var med på i fjor.