Mari Oline Storås og Ivar Mykleagard fra Rindalsskogen, og Jorid Reklev Vitsø og Lars Erik strand Vitsø fra Hemnskjel, har mottatt Mjølkespannet, for å ha levert elitemelk sammenhengende i minst 25 år.

Det forteller TINE i en pressemelding.

Mjølkespannet er en ny hedersbevisning TINE har innført i 2018, og utdelingen fant sted under en markering på Lillestrøm mandag 23. april i forkant av TINEs årsmøte.

Kravet for å motta Mjølkespannet er å produsere elitemelk sammenhengende i minst 25 år uten en eneste feil. Fortsatt blir sølvtina delt ut til melkeprodusenter som leverer elitemelk i 15 år sammenhengende.

Ikke en eneste glipp

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka blir kategorisert som elitemelk. Melka blir blant annet analysert for celletall som forteller om jurhelse; bakterienivå som sier noe om hygienisk standard; frie fettsyrer som forteller om smaken på melka. Melka må selvfølgelig også være fri for medisinrester. Dette blir kontrollert ved hver eneste melkehenting.

Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 25 år, blir hedret med Mjølkespannet.

Kvalitet og grundighet

TINEs styreleder, Trond Reierstad, og konsernsjef Hanne Refsholt, sto for utdelinga på Lillestrøm på kvelden mandag 23. april. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkinga norske melkebønder kan få for melka, og over 9100 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta det eksklusive mjølkespannet i sølv.

Reiersttad er stolt over hvor dyktige og grundige mottakerne av Mjølkespannet er. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner, samt grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gårdsdriften, med stor vekt på å ta vare på dyrene på beste måte.

— Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, forteller Trond Reierstad.