Samler inn penger til kreftforskning

I år skal Kreftforeningen samle inn penger til forskning på kreftformer som få overlever.

Neste uke kan du få besøk av bøssebærere. 

Distriktet rundt

I løpet av denne uka vil bøssebærere gå fra dør til dør i hele landet. Kreftforeningen har er mål om å samle inn 45 millioner kroner. Bare i Midt-Norge (Trøndelag og Møre og Romsdal) vil over 3600 bøssebærere være i aksjon. I STs nedslagsfelt vil bøssebærerne være i aksjon på ettermiddagen og kvelden 13. mars.

Ifølge Maia Tøndel Hammer, som er aksjonsleder for deltakerne fra Orkdal videregående skole, skal det bli plassert bøssebærere fra Orkdal vgs., Hemne vgs., Skaun frivilligsentral og Orkanger ungdomsskole i alle kommunene i distriktet.

Dette er det fjortende året på rad Kreftforeningen arrangerer innsamlingsaksjon. I 2018 samlet vi inn 42 millioner til fjorårets tema – senskader etter kreftbehandling. I Midt-Norge kom det inn over sju millioner til Krafttak mot kreft i 2018. I år skal pengene gå til forskning på kreftformer som få overlever. Lungekreft, bukspyttkjertelkreft og eggstokkreft er noen eksempler på kreftformer få overlever.

«Det er flere årsaker til at noen kreftformer har lav overlevelse. Disse kreftformene oppdages ofte for sent fordi de har diffuse symptomer og ikke en kul som kan kjennes ved en sjekk. Kreften er dermed kommet langt når den først oppdages, og mange har spredning på diagnosetidspunktet. Noen kreftformer er også spesielt utfordrende å behandle, fordi svulsten ligger så vanskelig til at kirurgi ofte ikke er et alternativ», skriver Kreftforeningen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Gjør en innsats for Madagaskar.