Kommunestyret vedtok i sitt siste møte før jul at prisen går til Tøndel, i tråd med innstillinga fra formannskapet.

Han har vært en frontfigur i Lensvik idrettslag i en årrekke, både som fotballtrener og tillitsmann for idrettslaget. Han har hatt utallige speakerroller under ulike arrangementer, blant annet under den årlige Jordbærtrimmen, men også under skirenn i mange år.

Han har også utmerket seg som pådriver for Frostad bygdetun og Agdenes historielag.

«Tøndel har gjort, og gjør fortsatt, en uvurderlig innsats for frivillig arbeid i kommunen. I de siste årene spesielt i eldresorgen», står det i begrunnelsen.

En anerkjennelse

Mange kjenner også Tøndel som politiker og daglig leder ved det som var Fylkets fellesvaskeri i mange år, bare for å plassere ham enda mer.

Hedersprisen Årets navn er en anerkjennelse for ekstraordinær innsats for eller innen Agdenes kommune. Den består av 10 000 kroner og et prisbevis.

Det er kommunestyret som er jury for prisen, og som nå altså har vedtatt at den skal gå til Tøndel.

Det var foreslått tre kandidater til prisen for 2017. I tillegg til Tøndel, var Johan Ræder og Anna Bonvik foreslått. Ræder blant annet for filming av utallige UKM-arrangementer og Kibneb-festivaler, og for intervju av personer som forteller sine historier. Bonvik for strikking av lugger i stort monn til inntekt for både helselaget og Normisjon med flere.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535