Verdens beste til Leangen

Lørdag får trønderne endelig møte det som trolig er verdens beste kaldblodshest for tida, nemlig Lannem Silje.

Lannem Silje er spådd den som kan klare å slå Jærvsøfaks’ utolige verdensrekord.Foto: RJ.Auran/hesteguiden.com 

Agdenes

Lørdag er det duket for V75 på Leangen, og på startstreken i DNTs hoppechampionat står blant andre unikumet Lannem Silje. Fire år gamle Lannem Silje har kun tapt ett travløp i karrieren. Det skjedde i debuten, hvor hoppa ble nummer to. Siden har «Dovreekspressen», som hun kalles, bare vunnet. Hun står nå med 23 strake seirer, og lørdag tangerer hun etter alt og dømme Moe Odins norgesrekord med 24 strake seirer.

Ekstrem teknikk

Lannem Silje har vunnet «alt» også i møte med hingstene. I både Kriteriet og nå senest Derby ble hingstene gjort til statister, og kontoen viser svimlende 4,1 millioner kroner på bare 24 løp i karrieren. Selv om hun ennå ikke har møtt de beste eldre hingstene som Tekno Odin og Gylden Balder, anser mange henne til å være den beste allerede – til tross for at hun bare er fire år. Enkelte eksperter har til og med uttalt at hvis noen skal klare å slå Jærvsøfaks’ utrolige verdensrekord på 1.17,9, så må det bli Lannem Silje. Rett og slett fordi hun har en så ekstremt effektiv løpsteknikk.

Lokal utfordrer

Etter innmeldinga så det imidlertid stygt ut med tanke på om det i hele tatt skulle bli løp. Lannem Silje er nemlig så god at hun rett og slett skremmer bort konkurrentene, og derfor var kun tre hester meldt i utgangspunktet. Heldigvis klarte man til slutt å «skrape sammen» nok hester til at det blir løp, blant annet takket være svorkmotraveren Nordli Tuva, som sporty nok stiller opp mot unikumet. Selv om dette blir Goliats kamp mot seks David-er, er det tross alt mye penger å kjøre om bak Lannem silje. Andreplassen betales nemlig med 100 000 kroner.