Bygg Lego – og lær om verdensrommet

Vitensenteret i Trondheim inviterer til Lego-festival i høstferien.

Illustrasjonsfoto 

Distriktet rundt

Vitensenteret har i år som i fjor fått låne et halvt tonn Lego, og fylles med Lego-klosser til fri benyttelse i to hele uker fra den 4. til 19. oktober. Verdensrommet er satt som tema for årets festival, som har fått navnet Lego Build the Change. Både små og store ønskes velkommen til å besøke Vitensenteret, for å virkeliggjøre tanker og ideer om verdensrommet i Legoklosser.

Kreativ læring

– Målet er å komme sammen, være kreative, bygge, prate, dele ideer og tanker om framtida i rommet. Hva trenger man for å overleve på en fremmed planet? Kanskje et lufttett drivhus for dyrking av mat, en romkafé eller et treningsstudio for astronauter? Her er det bare å slippe fantasien løs, skriver Vitensenteret i ei pressemelding.

Hver dag vil det blir trukket to vinnere blant deltakerne.

I tillegg til Lego-bygging, vil det under festivalen være mulig å se Brikkelauget i aksjon med flere modeller som er bygget spesielt for anledningen. Trondheims Astronomiske Forening stiller med informasjonsstand og eget spesialdesignet teleskop i Lego, og det blir vitenshow og anledning til å la seg inspirere av stjernehimmelen i planetariet.

Og for de aller yngste fins det kjempestor Lego i Vitensenterets barnerom.