- Svindel fra ende til annen

Regninga lød på 1806 kroner. Men Kjell A. Olsen hadde aldri kjøpt tjenester av firmaet Telefonkatalogen AS.
Distriktet rundt

- Det var sønnen min som slo alarm da han så regninga. Det er ikke sikkert jeg hadde betalt den uansett, men det har nok hendt tidligere. Summen er ikke avskrekkende, og firmanavnet Telefonkatalogen AS kan lett tolkes som den telefonkatalogen som alle kjenner til, sier tannteknikker Kjell A. Olsen.

Røde - ikke Rosa sider

Men det er ikke den vanlige telefonkatalogen i dette tilfellet. I fakturagrunnlaget viser firmaet til standard oppføring i «Telefonkatalogen - Røde sider», i «Telefonkatalogen - internett» og i «Telefonkatalogen - CD-rom».

- Jeg får så mange sånne regninger at jeg begynner å bli litt lei av det. Det er også for jævlig at noen skal sitte og tjene penger på dette, sier Olsen, som vet om flere i Orkdal som har fått den samme regninga, med den samme summen - 1806 kroner.

- Det som er sikkert er at jeg aldri har bestilt noe fra Telefonkatalogen AS. Hvis jeg hadde gjort det skulle det først kommet en ordrebekreftelse for underskriving. Det blir spennende å se purringa hvis den kommer, sier Kjell A. Olsen.

Feil nummer?

Dette er ikke første gangen firmaet Telefonkatalogen AS er i medias søkelys. Dagbladet kjørte før jul en omfattende sak rundt temaet «kataloghaier», som sender ut falske giroer. Beregninger tyder i følge Dagbladet på at norske bedrifter blir svindlet for mellom 1,5 og 3 milliarder kroner hvert år på denne måten.

Firmaet Telefonkatalogen AS er registrert som foretak, og har forretningsadresse i Karl Johans gate i Oslo. Virksomheten er forlegging av bøker, forlagsvirksomhet ellers og drift av databaser. Firmaets kontakttelefon er et 815-nummer. ST prøvde gjentatte ganger å komme gjennom på dette nummeret i går, uten hell. Daglig leder for firmaet oppgis å være en kvinne. Gjennom Opplysningen fant ST et mobilnummer på kvinnen. Men personen som svarte nektet for å være firmaets daglige leder, og påsto hun hadde tatt over nummeret til kvinnen i firmaet. Samtalen ble brått avsluttet før ST rakk å spørre hvem vi snakket med.

Om nummeret ST ringte har noe med Telefonkatalogen AS å gjøre, er uvisst. Det som imidlertid er visst, er at Telefonkatalogen AS var utilgjengelig på sitt kundeservice-nummer i går.