En riktig avgjørelse

- Magefølelsen er den viktigste faktoren. Den er veldig klar. Jeg er helt sikker, sier Gunnhild Sundli etter at hun sendte sjokkbølger gjennom musikkmiljøet og fanskaren i går. Gåte tar pause på ubestemt tid.

Gunnhild Sundli er ikke i tvil om at det var riktig av henne å ta en pause fra Gåte. Sveinung Sundli sier til ST at han har veldig lyst til å få til en avskjedskonsert med bandet, som har prega trøndersk og norsk musikkliv i 6-7 år, og som var på veg ut i Europa da Gunnhild plutselig sa stopp. 

Distriktet rundt

- Jeg har det fint, sier Gunnhild Sundli. Mens gåtefans og media prøvde å fordøye nyheten om at Gåte tar pause, satt Gunnhild store deler av dagen hos frisøren for å få litt ekstra krøll før hun reiser til Kroatia på ferie. Det var Gunnhild som tok avgjørelsen om at hun ville ha en pause fra Gåte, og som dermed satte hele bandet på vent i minst to år.

- Det er ganske naturlig. Jeg har holdt på i ett sett i mange år. Det må være lov å ta en pause nå. Jeg er fornøyd med det jeg har oppnådd. Det er en veloverveid avgjørelse, sier Gunnhild Sundli. Sjøl om hun hadde planlagt ferie i september, så kjente hun at det ikke var nok.

I bilen

- Var det vanskelig å gi beskjeden til de andre i bandet?

- Jeg sa det med en gang jeg kjente det kom, sier Gunnhild Sundli. Hun forteller at hun kjørte bil sammen med Magnus Børmark og bror Sveinung, og at de diskuterte alt som skulle skje med bandet framover. Gunnhild kjente at hun ikke greide å oppfylle alle kravene som kom.

- Jeg klarte ikke å tenke tanken på å bruke fem år til på kanskje å bli stor i Europa, sier Gunnhild. I Tyskland hadde de truffet mange dyktige folk som ville satse på Gåte, og hun tror de ville hatt god sjanse til å klare det også.

- Men vi klarer det ikke hvis det bare er halvhjerta, sier Gunnhild.

Skuespillerdrøm

Nå skal hun skrive ned alt hun har lyst til å gjøre mens hun ferierer i Kroatia. Hun har lyst til å holde på med noe kreativt. Det første blir Korsvikaspillet til våren.

- Jeg gleder meg til å debutere som skuespiller. Skuespillerdrømmen har vært sterk hele tida. Jeg vil fortsette å være musiker. En kombinasjon, kanskje. Det er mye felles med å være artist og skuespiller, sier Gunnhild, som ikke vil søke på teaterskolen med det første. Når det blir Gåte igjen er vanskelig å si.

- Folk husker da vel oss om to år også, sier Gunnhild Sundli. Hennes perspektiv på pausen er to år pluss, pluss. Foreløpig var konserten i Olavshallen avslutninga.

- Det var vanskelig å synge de siste tonene, sier Gunnhild Sundli.

Les mer om Gåte og pausen i ST 7. september