Magnus legger opp

Magnus Rostad (19) var en av landets store hopptalenter. Men etter to tunge sesonger er motivasjonen borte, og han legger hoppskiene på hylla.

- Jeg har kun gode følelser for hoppsporten, men jeg har ikke lengre motivasjon til å satse for fullt, sier Magnus Rostad. 

Distriktet rundt

- Jeg har kun gode følelser overfor hoppsporten. Vil fremdeles være like interessert. Men motivasjonen til å satse videre er borte, forteller Magnus til ST.

Angrer ikke

19-åringen fulgte i klubbkamerat Roar Ljøkelsøys fotspor, og var i flere sesonger en av landets beste juniorer. Magnus var med både på junior- og B-landslaget, og har deltatt i flere renn i kontinentalcupen, som samler verdens nest beste hoppere.

Selv om Magnus synes det er gått tungt de to siste sesongene, vant han likevel norgescupen sammenlagt som sisteårs junior etter en sterk avslutning på sesongen. Samtidig var han med og tok laggull i NM. Sist vinter fikk han ikke mye å juble over i sin første sesong som senior. Magnus slet med å finne den gode følelsen, og presterte for ujevnt.

- Mange har nok slitt mer enn meg. Men jeg hadde forventet mer av meg selv, sier han til ST.

Magnus trente alternativt i sommer i håp om å få igjen lysta til å hoppe på ski. Men da han startet hopptreninga i høst, var det ikke artig. Magnus innrømmer at det var tungt i sommer da han ikke visste helt hvordan ting skulle bli. Nå føler han lettelse over at avgjørelsen er tatt.

- Jeg angrer ikke på satsinga til nå. Jeg har hatt det fint og har opplevd utrolig mye artig. Samtidig har jeg fått mange kamerater - og har fremdeles mange kamerater i hoppmiljøet både fra Norge og utlandet, forteller han.

Like interessert

Magnus valgte å ta videregående over fire år ved Heimdal videregående skole for å kunne kombinere skole og hopping. Fremdeles trener han en del i skoletida, men nå er det mer generell trening. I tillegg har han gjort comeback på fotballbanen for Glimt.

- Mange år siden jeg spilte fotball sist, og det er kjempeartig.

19-åringen ser ikke bort fra at han kan få lyst til å ta noen skihopp i vinter, og da vil han nok finne fram hoppskiene. Men han ser helt bort fra at han kommer til å satse for fullt igjen. I stedet gleder Magnus seg over mer fritid. Han slipper de daglige treningsøktene og de lange reisene hver helg i vinterhalvåret. Nå får han blant annet anledning til å konsentrere seg mer om skolen det siste halvåret på videregående.

I kveld kommer han til å sitte klistret til tv-skjermen når verdenscupen braker løs i Kuusamo i Finland, og klubbkamerat og sambygding Roar Ljøkelsøy skal i aksjon.

- Jeg er like interessert i sporten, og gleder meg til å se rennet, sier han til ST.