NTNU åpner dørene

80 elever fra Orkdal vidaregåande skole deltar på ungdommens forskernatt.

Forskjellige forskningsrelaterte aktiviteter står på programmet.Foto: Per Henning / NTNU  

Å kikke i et mikroskop er noe av det elevene kan få prøve.Foto: Per Henning / NTNU  

Distriktet rundt

Fredag 27. september arrangeres Researchers’ Night – ungdommens forskernatt ved NTNU – for niende år på rad. Videregående skoler fra hele Trøndelag er invitert til et åpent Realfagbygg fylt med spennende, forskningsrelaterte aktiviteter. Arrangementet er en del av Forskningsdagene.

Blant de 1100 elevene som tar turen til NTNU denne fredagskvelden, er også ei gruppe på vel 80 elever fra Orkdal vidaregåande skole.

Kamp om plassene

Opplevelse, nysgjerrighet og interaktivitet er stikkord for kvelden, der elevene får en smakebit av noen av de spennende aktivitetene og forskningsprosjektene som foregår ved universitetet. 170 forskere og NTNU-ansatte bidrar med over 46 ulike stands, aktiviteter og foredrag som ungdommene kan velge blant.

– Fysikk for fakirer og andre selvplagere, Du + kybernetikk = Kyborg, Mysteriet om Rembrandt og vår egen underarm, Foredrag om pyroteknikk, Levende lego, Nerdekroken, Lag ditt eget nanogull, Translating Cultures, Intelligente trafikklys, Superledere og svevetog, Kroppstokt - bildebrev fra det indre rom og I en dråpe vann er bare noen av aktivitetene ungdommene kan velge blant, melder Pernille F. Langeland, kommunikasjonsrådgiver ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi, til ST. Hun forteller at arrangementet er veldig populært og det er kamp om plassene.

Over hele Europa

Researchers' Night arrangeres over hele Europa den samme kvelden, og ungdommens forskernatt ved NTNU er Norges største arrangement i sitt slag. Arrangementet støttes av Norges forskningsråd og NTNU, og er en del av Forskningsdagene.