Vinteren lar vente på seg

For også de kommende ukene er det langt mellom kuldegradene.

Det kan være flott i marka mens vi venter på snøen. Her fra Ulvåsen.Foto: Randi Nossum 

Distriktet rundt

Mens overgangen mellom oktober og november i fjor bød på store snømengder og kulde, er det helt andre temperaturer som har preget dagene etter at de fleste av oss hadde skodd om til vinterdekk.

Høyeste temperatur som ble målt ved Orkanger (Thamshavn) målestasjon i oktober, var 14,6 grader den 6. oktober. Og det er jo nesten som en vanlig trøndersk sommerdag å regne. Et lite kuldeblaff hadde vi riktignok den 20. oktober, da temperaturen var nede i månedens laveste måling, med -5,6 grader.

Snø i høyden

Langtidsvarselet gir ikke bud om så mye mer vinter i den kommende halvannen uke, selv om varsel på så lang sikt selvfølgelig må tas med en god dose forbehold. Temperaturvarslene på yr.no betegnes som noe usikre, men ligger i hovedsak mellom 0 og 4 grader pluss, med noen små minusgrader innimellom.

Ifølge varselet fra Meteorologisk Institutt blir det ingen særlig nedbør den nærmeste uka. Men fra mandag kan det bli noen regnbyger. Det kan bety snø i høyden i flere av våre kommuner.

Slik ser meteorologens tekstvarsel ut:

Tirsdag og onsdag : Skiftende bris. Regnbyger, snøbyger i fjellet, vesentlig i sørlige og ytre strøk. Onsdag dreining til sørøst bris. Etter hvert stort sett pent vær. Utrygt for lokal tåke.

Torsdag : Bris omkring sør, kan hende sørvestlig kuling på kysten i sør. Etter hvert utrygt for regn, snø i høyere strøk. Uendret eller litt lavere temperatur.

Fredag og lørdag , Sør-Norge : Overveiende sørvestlig bris, av og til kuling. Perioder med regn, snø i fjellet. Lite eller ingen nedbør østafjells og i Trøndelag. Omtrent uendrede temperaturforhold.

Søndag til onsdag : Værforholdene disse dagene domineres av lavtrykk med periodevis sterk vind, først og fremst i Sør-Norge. Over hele landet ventes perioder med nedbør, men mest på Vestlandet sør for Stad. Det ventes ingen vesentlige temperaturendringer.