KIL/Hemne nærmer seg toppen

Etter en dårlig periode i vår kom KIL/Hemne sterkt tilbake før ferien og tirsdag ble det seier i første høstkamp.

Mats Henriksen noterte seg for to scoringer da KIL/Hemne slo NTNUI tirsdag kveld.Arkivfoto 

Hemne

Etter seier i første høstkamp borte mot NTNUI tirsdag kveld er plutselig KIL/Hemne for fullt tilbake i kampen om fornyet kontrakt i 3. divisjon. Tirsdag tok laget en solid 4-1-seier mot NTNUI og ligger dermed på 5. plass i avdelingen med ett poeng opp til Charlottenlund på 4. plass som sikrer fornyet kontrakt til den mer spissa utgaven av 3. divisjon neste år.

Sterk 1. omgang

Første omgangen borte mot NTNUI tirsdag kveld i øsende regnvær, var i følge trener Ole K. Sagbakken en av lagets beste denne sesongen.

Mats Henriksen sendte gjestene i føringen på et utsøkt frispark etter seks minutter. Etter et kvarter kunne Martin Fjeldvær doble ledelsen for KIL/Hemne og halvveis i omgangen sørget Henriksen for 3-0. KIL/Hemne hadde også to baller i metallet og en annullert scoring før dommeren blåste av for pause.

– Første omgangen var veldig bra, kanskje en av de beste vi har gjort så langt denne sesongen. NTNUI stilte et bra lag, men det var vi forberedt på, sier KIL/Hemne-trener Sagbakken.

Avgjorde tidlig

KIL/Hemne punkterte kampen tidlig i andre omgang da Håkon Aarvaag la på til 4-0 etter bare tre minutter. NTNUI reduserte med en halvtime igjen, men resten av kampen ble kontrollert av gjestene.

– Vi får en tidlig scoring og etter det kontrollerer vi kampen inn til slutt. Det var veldig godt å få med seg tre poeng i den første høstkampen, sier Sagbakken.

Med i toppen

KIL/Hemne åpnet sesongen godt, men fikk en svak periode midtveis som varte litt for lenge og gjorde at laget en periode var hektet av i toppen. Men Sagbakkens menn avsluttet med tre seiere på våren og vant tirsdag den første høstkampen som fører laget opp på den litt utsatte 5. plassen. I årets 3. divisjon er det topp fire-lagene og de beste 5. plassene som får plass i neste års 3. divisjon.

– Vi hadde en fryktelig periode i vår, hvor vi dro med oss noen tap for mye, men nå har vi levert noen gode kamper som har ført oss tilbake og vi skal gjøre alt vi kan for å bli der oppe, sier Sagbakken.