Sjåføren dratt ut av bagasjerommet og fraktet til sykehus

Her i grøfta tok bilen "sats" og hoppet før den landet midt i veien.   Foto: John M. Myrhaug

Nødetater på stedet ved Rovatnet i Hemne  Foto: John M. Myrhaug

Hemne

Like før klokka 12.30 på mandag rykket alle nødetatene ut til fylkesvei 680 langs Rovatnet, et par kilometer fra Kyrksæterøra sentrum.

En enslig bil som kjørte i retning Kyrksæterøra, kjørte av veien på motsatt side, ned i grøfta og deretter hoppet bilen et godt stykke før den landet midt på veien.

Vidar Langø, som bor helt i nærheten, kom først til ulykkesstedet. Han forsøkte først å sparke inn frontruta i håp om å få ut sjåføren, en eldre mann som var alene i kjøretøyet. Da det ikke gikk, forsøkte han ved hjelp av flere som hadde kommet til og få opp passasjerdøra som nå pekte mot himmelen.

Sjåføren satt på dette tidspunktet fastklemt, men var hele tida bevisst. Til slutt klarte Langø og co og åpne bagasjeluka og dra mannen den veien. De fikk ham til bagasjerommet da nødetatene var på plass og overtok redningsarbeidet.

Sjåføren ble fraktet til Orkdal sjukehus med ambulanse, og han var trolig lettere skadd.

Like før klokka 13 ligger fortsatt kjøretøyet i veibanen, men det er mulig å passere i ett felt. Det er manuell dirigering på stedet. Og det er ingen nevneverdig kø.

En annen nabo i nærheten, så bilen i lufta da den "tok sats" i grøfta og hoppet 20-30 meter. Det er 60-sone på stedet.

Årsaken til ulykka er foreløpig litt usikkert, men trolig har sjåføren sovnet bak rattet.

Bilen fikk store materielle skader, spesielt i fronten.

Klokka 13.10 melder politiet følgende: Politiet har overtatt dirigering av trafikk på stedet og tar samtidig åstedsundersøkelse og de avhør som trengs.