Helland kan ta unik trippel

Pål André Helland kan rykke opp, vinne serien og cupen i samme sesong. Det har ingen andre gjort tidligere.

Her feirer Pål Andrè Helland sammen med resten av Rosenborg-spillerne etter onsdagens semifinaleseier over Haugesund.Foto: Knut Aage Dahl/RBK.no 

Hemne

Hemnværingen har spilt nok kamper for Hødd til å få godkjent et opprykk med klubben om det skulle skje. Samtidig er han nå med og jakter seriegull og cupgull med Rosenborg i samme sesong.

– Muligheten for å vinne både serien og cupen med Rosenborg er absolutt til stede, men jeg satser på en sjelden trippel og håper at Hødd rykker opp til Eliteserien i år, sier Helland til ST.

Unikt tilfelle

ST kontaktet fotballekspert Arne Scheie som bruker å ha god kontroll på slike tilfeller.

– Det hadde vært veldig morsomt. Han har jo nok kamper for Hødd, så dette er absolutt mulig. Jeg kan ikke komme på noen spillere som har vært oppe i samme situasjon. Dette er unikt og du kan sette to streker under det svaret, sier Scheie som også legger til at han kan komme inn i en sjelden gruppe med spillere som har vunnet cupen to år på rad med to forskjellige klubber.

Ønsker seg Molde

I kveld spiller Lillestrøm og Molde om den siste finaleplassen.

– I grunnen spiller det ingen rolle hvem vi møter, vi skal jo vinne finalen uansett. Det hadde selvsagt vært litt artig å møte Molde. Jeg har jo flere kompiser der. Det er artigere å slå dem, men også kjipere om vi taper, sier Helland til ST.